VUT v Brně VUT v Brně VUT v Brně FSI VUT v Brně FSI VUT v Brně FSI VUT v Brně
Ústav Výuka Aktivity Studijní opory Aktuality English
Výuka jazyků Organizace výuky Výuka BS a NMS Doktorské studium Ostatní Nepovinné kurzy Zkouška z češtiny

Informace o jazykových požadavcích pro přijetí cizinců do studia v českém jazyce


Podmínkou přijetí cizinců ke studiu na FSI v českém jazyce je prokázání dostatečné úrovně českého jazyka, tj. znalosti úrovně B2 dle Společného evropského referenčního rámce (CEFR). Pokud jste navštěvovali jazykový kurz, který nebyl ukončený certifikovanou zkouškou, je nutné ji složit, abyste mohli svoji úroveň řádně doložit.

Uchazečům, kteří získali středoškolské vzdělání s maturitní zkouškou v České republice nebo Slovenské republice, je výše uvedená podmínka automaticky prominuta.

Pro doložení znalosti českého jazyka jsou akceptovány následující zkoušky:


Organizace zkoušky z českého jazyka pro cizince - uchazeče o studium v českém jazyce


Informace pro uchazeče, kteří se hlásí na jinou fakultu VUT než FSI

Zkouška je určena prioritně pro uchazeče o studium na Fakultě strojního inženýrství. Vykonat zkoušku umožňujeme i uchazečům o studium na jiné fakultě VUT, avšak některé fakulty mohou pro doložení znalosti češtiny vyžadovat pouze konkrétní typy certifikátů a k výsledku této zkoušky nemusí přihlížet. Je také nutné počítat s tím, že termíny zkoušky jsou sladěné pouze s přijímacím řízením na FSI, takže nemůžeme garantovat, že se zvolený termín nebude krýt s přijímací zkouškou jinde. Výsledek zkoušky předáváme ihned po jejím absolvování přímo na studijní oddělení, nevydáváme žádný certifikát. Pokud tedy uchazeč v přihlášce uvede jinou fakultu než FSI, výsledek zkoušky předáme přímo na studijní oddělení dané fakulty.